• Haringparty – 16 juni 2018

  16 juni wordt op Vlaggetjesdag traditiegetrouw de nieuwe maatjesharing aan het publiek gepresenteerd. Het weekend erna kunt u de nieuwe haring komen proeven op de haringparty van Zonta aan Zee.  Zie onderstaande flyer. Meld je nu aan! [email protected]  (lees meer)

 • Areadag 2018

  “Gebrek aan lef houdt benoeming vrouwen op topposities tegen”

  Bureaus spelen bedenkelijke rol in zoektocht naar geschikte vrouwen

  Recruiters en headhunters denken nog vaak dat bestuurders en toezichthouders liever een man uit het old boys network willen.

 • Roermondse viering van internationale vrouwendag

  Zonta Ruremonde heeft op 8 maart jl deel genomen aan de Roermondse viering van internationale vrouwendag. Op deze middag krijgt jaarlijks een vrouw die zich bijzonder heeft ingezet voor de Roermondse samenleving, de Mathilde Haan-speld. (Mathilde Haan werd (lees meer)

 • Manifest Vrouwen Vluchtelingen Veiligheid

  Aanbieding in Nieuwspoort op 5 maart 2018 Op de bres voor vrouwen en meisjes in de vluchtelingenopvang Het was een historisch moment, niet eerder maakten zoveel vrouwen in Nederland zich sterk voor de verbetering van de positie van (lees meer)

 • Zontians vergaderen in Rotterdam en eren Suze Groeneweg

  O.A. MARRY DE GAAY FORTMAN, SIGRID KAAG EN MARIANA HIRSCHFELD NEMEN HET WOORD Zonta Club Rotterdam en Zonta Rotterdam aan de Maas, de Rotterdamse tak van de internationale serviceclub Zonta International, ontvangen zaterdag 24 maart 2018 ruim 150 (lees meer)

 • Kies een Vrouw Utrecht: de handen op elkaar voor belangen van vrouwen in Utrecht

  Bij Kies een Vrouw Utrecht ontstond op 7 maart 2018 een energieke interactie tussen de bezoekers en de kandidaat-raadsleden. Het mooiste resultaat was dat de kandidaat-raadsleden gezamenlijk een pact sloten om de top 3 vrouwenwensen van het publiek (lees meer)

 • Veiligheid van vrouwen in Utrecht

  Gisteren pleitte Zontaclub Utrecht tijdens het Stadspodium Utrecht voor meer aandacht voor de veiligheid van vrouwen in Utrecht. Presidente Christel Meijerman: “wij wensen voor Utrechtse vrouwen dat zij zich vrij en veilig kunnen bewegen in de stad, waar, (lees meer)

 • Kies een vrouw – Praat 6 maart mee bij Zonta aan Zee

  Onze gemeente heeft veel invloed op de veiligheid en economische zelfstandigheid van vrouwen. Toch komen deze thema’s niet prominent aan de orde in partijprogramma’s. Wat zijn de plannen van de lokale fracties? Zonta aan Zee nodigt CDA, PvdA, (lees meer)

 • Kies een vrouw

  Woensdag 7 maart 2018 om 20.00u organiseert Zonta Utrecht de Informatie- en discussieavond:  Kies een Vrouw, samen sterker. Kom ook, laat je informeren en praat mee over de aandacht voor de positie van de vrouw in de gemeente (lees meer)

 • Zontaclub Arnhem trots op winnares Jane M Klausman Women in Business Scholarship

  Woensdag 29 november 2017 vond in Arnhem de officiële uitreiking plaats van de Jane M Klausman Women in Business clubprijs aan Vivian Simonis uit Beuningen. Zontaclub Arnhem droeg Vivian in juni van dit jaar aan voor deze prestigieuze (lees meer)

 • Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen

  Zonta Den Haag en Femmes for Freedom starten actie 25 November is uitgeroepen tot Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Ook Zonta zegt “NEE”. Op die dag starten Zonta Den Haag en Femmes for Freedom een actie om (lees meer)

 • 25 november VN internationale dag tegen geweld tegen vrouwen

  NEDERLANDSE ZONTACLUBS ZEGGEN NEE Op 25 november 2017 zeggen duizenden vrouwen wereldwijd NEE tegen geweld tegen vrouwen. In Nederland deelden Zontaleden daarom in het hele land gele rozen met een boodschap uit. De Nederlandse ZONTA vrouwen gaven met deze (lees meer)

 • Succesvolle samenwerking Zonta aan de Leede en Zonta Kampala

  De Zonta club van Kampala in samenwerking met de Zonta aan de Leede club en de Stichting Wilde Geese implementeren een sanitair project met de titel “Behoud van meisjes in de school” in het Kanungu district, West-Oeganda. Dit (lees meer)

 • Midnight Walk Workshop in Noordwijkerhout op 16 september

  Zonta aan de Leede was zeer verheugd over het enthousiasme van haar zusterclubs voor de Midnight Walk (MNW) als succesvolle fundraising event. Zontians van Kennemerland-Zuid, Rotterdam, Utrecht, Deventer, Den Haag, Mergelland en Gouda hebben zich verdiept in wat nodig (lees meer)

 • Verenigde Naties adopteren een motie om het recht van de vrouw the borgen

  In juni adopteerde de ECOSOC (Economic and Social Council) van de VN een resolutie “Mainstreaming a gender perspective into all policies and programmes in the United Nations System”. Zonta is een van de 400 NGO’s die aan tafel zitten (lees meer)

 • Zonta deelt 4 droomtickets uit

  Op de Areadag in April 2017 heeft Zonta 4 Droomtickets uitgereikt van 1.250 euro elk. De winnaars zijn na een uitgebreide selectie gekozen op basis van hun droom. Floor van Ameyde is alpine skieër en haar grote droom is goud (lees meer)

 • Openings ceremonie conventie Nice

  Tijdens de 63e Zonta International Convention in Nice, droeg area director Brigitte Leferink tijdens de openingsceremonie de Nederlandse vlag binnen. Zoals veel van de vlaggendragers was ze in klederdracht. Brigitte koos voor het bekende Volendammer kostuum. Aan de (lees meer)

 • Zesde editie vrouwenscala succesvol

  Zoals de Meppeler Courant kopte: Vrouwenscala is schot in de roos Tijdens de zesde editie van het Vrouwenscala werd zaterdag 4 maart jl. € 12.500,– opgehaald voor Midwives4Mothers en Zonta says no to violence. Het was een bijzonder (lees meer)

 • Bericht vanuit de CSW in New York

  Here is the link to the video post from today.  Tomorrow I will do Live and from the UN itself!     Hi, here is the link to today’s summary.  I posted some live video of the Secretary General’s (lees meer)