Kort verslag en impressie Areadag

Zonta Areadag: een geweldige dag!

Zonta aan Zee kijkt terug op een prachtige Areadag op 1 april in de OPCW Den Haag. Vanaf 8.00 uur ’s morgens stonden de leden van Zontaclub Zonta aan Zee (Den Haag) klaar om de organisatie in goede banen te leiden. Van badges tot programmaboekjes en van catering tot gele bloemen klaarzetten, de leden waren de hele dag druk in de touw om de 205 deelnemers aan deze dag een overgetelijke dag te bezorgen.

Inspiratie

In de ochtend sprak Ingrid van Engelshoven (Tweede Kamerlid D66) over de verdeling tussen werk en privé en de afstand van met name allochtone kinderen tot het hoger onderwijs en de rol van de leerkrachten bij de vorming in het onderwijs.

Liaison magistraat in Rome, Hester van Bruggen, gaf daarna een indrukwekkende lezing over georganiseerde criminaliteit rondom vluchtelingen.

Voorts werden vier droomtickets met een bedrag 1.250 euro uitgereikt door Zonta aan Zee aan vrouwen die een financiële steun in de rug nodig hebben bij het verwezenlijken van hun droom en kregen Shafjana Janssen en Nica Bol (een kandidering voor) de Young Women in Public Affairs Award.

Doen!

Na de voortreffelijk lunch, verzorgd door Maison van den Boer, waren er op verschillende plaatsen in de OPCW workshops (Vrouw in je kracht, Den Haag: internationale stad van vrede en recht, Haagse hoeden, het Socratisch gesprek, Active Shooter Training en Dromen, durven, doen).

De opbrengst van de Areadag komt ten goede aan SHOP (Stichting Hulp en Opvang Prostituees en Slachtoffers Mensenhandel). Maria Scali, directeur van SHOP, lichtte op de Areadag in haar lezing toe hoe een speciale app meisjes kan alert kan maken op het gedrag van loverboys. Zonta aan Zee draagt met 2.500 euro bij aan de ontwikkeling van de app.

De totale opbrengst van de Areadag 2017 bedroeg: 12.500 euro.

Op 24 maart 2018 wordt de Zonta Areadag gehouden in Rotterdam.

 

Leonoor Pronk en Sandra Klein vezorgden op de Areadag de workshop: “Vrouw in je kracht”. Hieronder een dankwoord van deze trainers:

“Beste Zonta-vrouwen, hartelijk dank dat wij een bijdrage mochten leveren aan jullie areadag. Wij vonden het zeer inspirerend om met een aantal jullie op zoek te gaan naar ieders levensenergie tijdens onze workshop ‘Vrouw in je kracht’. Wauw, wat een power heeft ieder van ons in zich! Ook buiten deze dag om helpen we je graag verder  met lichaamsgerichte trainingen op gebied van gezondheid en vitaliteit op het werk. Mocht je meer informatie willen,  kijk op onze website: www.denieuwecompagnie.nl.”

Hartelijke groet, Leonoor Pronk en Sandra Klein.

 

Zonta aan Zee dankt alle deelnemers voor hun bijdrage aan deze onvergetelijke dag!