Nyenrode student Papyan ontvangt 8000USD van serviceclub Zonta International

Papyan ontvangt Zonta JMK Districtsprijs5Papyan blij met JMK Award bewerkt Susanna Papyan at Nyenrode Universitybewerkt

 

 

 

 

 

 

 

 

Persbericht Van Zonta International, afdeling Nederland, Zonta Club Utrecht.[1]

Zaterdag 16 april 2016, vond de officiële uitreiking plaats van de belangrijke Jane M Klausman Women in Business Scholarship (8000 US$) van Zonta International aan Susanna Papyan, een excellente Armeense MBA studente van de Nyenrode Business Universiteit. Met deze beurs kan zij haar  studie International Master of Business Administration program 2015-2016 financieren. Haar studieresultaten tot nu toe zijn excellent gebleken – uit vertrouwelijke bron vernamen wij dat Nyenrode heel blij is met Papyan als student.

Susanna Papyan werd afgelopen zaterdag 16 april in het zonnetje gezet door de 25 Zontaclubs die Nederland telt op hun jaarlijkse landelijke bijeenkomst. Landelijk voorzitter van de Jane M Klausman Women in Business Evaluatie Commissie Christel Meijerman introduceerde Papyan aan de hand van een sprookje: “In een land ver hier vandaan droomde een heel intelligente jonge vrouw van een héle dikke studiebeurs aan de universiteit van haar dromen..” In dit sprookje was er geen prins op wit paard die Susanna’s wensen uit deed komen; Susanna is op eigen kracht gekomen waar zij wilde zijn, door hard werken en het maken van slimme keuzes. Meijerman betoogde dat deze ondernemende en pro-actieve houding typerend is voor studerende vrouwen in deze tijd. Dit weerspiegelde zich in de vele aanmeldingen van hoog niveau in 2015 voor de Jane M Klausman Award in Zontadistrict 29.

De door Zonta International voor het eerst in 1998 en sindsdien jaarlijks uitgereikte Jane M Klausman Women in Business Scholarship, is bedoeld voor vrouwen die een aan het bedrijfsleven gerelateerde studie volgen. Het doel van dit programma talentvolle studentes te steunen in hun carrière mogelijkheden en zo zich voor te bereiden op invloedrijke posities in de zakenwereld.

In een bevlogen speech maakte Susanna Papyan op 16 april j.l. op de Zonta Areadag in Eindhoven zelf duidelijk waarom zij als winnaar uit de bus gekomen is in de ronde van 2015 voor de Jane M Klausman Award. Zij had bij al haar opleidingen uitmuntende studiecijfers,  relevante werkervaring op gebied van finance en een waaier aan vrijwilligerservaring die haar maatschappelijke betrokkenheid en liefde voor de natuur in haar land weerspiegelt. Zij zette in Armenië op jonge leeftijd al thema’s als duurzaamheid en natuurbehoud op de kaart, een in haar land nog weinig ontwikkeld aandachtsgebied.

Papyan vertelt in haar speech ook waarom zij voor Nyenrode koos; na alle theoretische kennis die zij had opgedaan zocht zij een opleiding die de theorie hand in hand laat gaan met praktijk – de Internationale MBA belicht organisatie- en finance thema’s vanuit verschillende invalshoeken en culturen. Een voorbeeld hiervan zijn de vele excursies en studiereizen die in dat Masterjaar georganiseerd worden; Papyan ontmoette in de eerste helft van het Masterprogramma al veel CEO’s van bedrijven in Nederland, Singapore en Zuid-Afrika.

Papyans lijfspreuk is: “If your dreams don’t scare you, they are not big enough”. Zij heeft de ambitie met de kennis en ervaring die zij opdoet in de International MBA bij Nyenrode een bijdrage te leveren aan de hervorming van het ondernemersklimaat in haar land van herkomst: Armenië. Zij streeft hierbij naar een meer transparante branche, gebaseerd op democratische principes en gedreven door de intrinsieke motivatie van de ondernemers.

Na de inspirerende speech van Papyan reikte Zonta Districts Gouvernor Marijke Jongbloed een symbolische cheque van reuzenformaat aan haar uit; het laatste deel van de beurs van in totaal 8000 USD. Jongbloed sprak hierbij haar vertrouwen uit in de talenten en carrièreperspectieven van Papyan en herhaalde het uitgangspunt van Zonta International dat excellente studentes van nu de potentiele (wereld)leiders van morgen zijn.

Papyans wens is herinnerd te worden als een vrouw die een bijdrage leverde aan een omslag in het Armeense bedrijfsleven. De Zontaclubs in Nederland en in District 29 zullen Papyan in ieder geval met plezier volgen bij de stappen die zij in haar carrière zal zetten tijdens het realiseren van deze wens!

 

Als u meer informatie wenst wilt over de Zonta JMK Scholarship kunt u contact opnemen met Christel Meijerman, landelijk voorzitter van de Zonta Jane M Klausman Women in Business Scholarship Commissie. [email protected] – 0031614881999.

 

 

[1] Zontaclub Utrecht is onderdeel van de organisatie Zonta International, een internationale vrouwen organisatie die zich inzet voor de verbetering en ondersteuning van de positie van vrouwen wereldwijd