• Zonta Handbag Sale groot succes

  De Handbag sale van zondag 25 november 2018 was een groot succes. ‘Het loopt als een tierelier’, vertelt organisator Marion Bootsma van Zonta. ‘We hebben al ruim 600 tassen verkocht. Er zijn vrouwen met 4 of 5 exemplaren (lees meer)

 • Gele rozen van Zonta

  DE GELE ROZEN VAN ZONTA RUREMONDE ZONTA SAYS NO: BAN GEWELD TEGEN VROUWEN UIT! Wij, vrouwen van Zonta Ruremonde, deelden op 24 november 2018 gele rozen uit ter gelegenheid van de Internationale dag van uitbanning van geweld tegen (lees meer)

 • Eindhoven kleurt oranje

  Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen met fysiek of seksueel geweld te maken in haar leven. In sommige landen is dit zelfs 70%. Geweld tegen vrouwen neemt allerlei vormen aan, van huiselijk geweld tot genitale mutilatie, en (lees meer)

 • Steden kleuren oranje

  Op zondagavond 25 november om 20:00 uur heeft Marleen Damen, wethouder gezondheid, jeugdzorg & welzijn, de Hartebrugkerk in Leiden oranje doen oplichten. De kerk staat midden in Leiden aan de Haarlemmerstraat 110. Er is een op deze locatie ook (lees meer)

 • Orange the World

  Op 25 november is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Zonta vraagt op deze dag aandacht voor alle manieren van geweld die wordt gepleegd tegen vrouwen en meisjes, zoals huiselijk geweld, genitale verminking, seksuele intimidatie, huwelijkse dwang (lees meer)

 • Manifestatie Centrum Haarlem

  UN Women vraagt wereldwijd aandacht voor ‘Violence against Women’ gedurende een 16 daagse campagne van 25 november t/m  10 december. Over Orange the world De kleur oranje staat centraal voor een hoopvolle toekomst, zonder geweld tegen vrouwen en (lees meer)

 • Wordt Pascal Hulsegge de winnaar in 2018?

  Deventer – Pascal Hulsegge, advocaat bij JPR en Zonta lid, is genomineerd voor de award ‘Legal Woman of the year 2018’. In de regio Deventer is Pascal Hulsegge bekend van haar meesterschap als advocaat én hoe zij haar (lees meer)

 • Wandeling Zonta Den Haag

  Vrijdagavond 28 september liepen 100 deelnemers mee met de 1e wandeling ‘Markante vrouwen in de residentie’. De wandeling werd begeleid door gidsen van het Gilde, dat de wandeling speciaal voor Zonta Den Haag heeft ontwikkeld. Vanaf Millers op (lees meer)

 • Areadag 24 maart 2018

    “Gebrek aan lef houdt benoeming vrouwen op topposities tegen” Bureaus spelen bedenkelijke rol in zoektocht naar geschikte vrouwen Recruiters en headhunters denken nog vaak dat bestuurders en toezichthouders liever een man uit het old boys network willen.

 • Internationale vrouwendag

  Zonta Ruremonde heeft op 8 maart jl deel genomen aan de Roermondse viering van internationale vrouwendag. Op deze middag krijgt jaarlijks een vrouw die zich bijzonder heeft ingezet voor de Roermondse samenleving, de Mathilde Haan-speld.

 • Veiligheid van vrouwen in Utrecht

  Gisteren pleitte Zontaclub Utrecht tijdens het Stadspodium Utrecht voor meer aandacht voor de veiligheid van vrouwen in Utrecht. Presidente Christel Meijerman: “wij wensen voor Utrechtse vrouwen dat zij zich vrij en veilig kunnen bewegen in de stad, waar, (lees meer)

 • Succesvolle samenwerking Zonta aan de Leede en Zonta Kampala

  De Zonta club van Kampala in samenwerking met de Zonta aan de Leede club en de Stichting Wilde Geese implementeren een sanitair project met de titel “Behoud van meisjes in de school” in het Kanungu district, West-Oeganda. Dit (lees meer)