Zonta Handbag Sale groot succes

De Handbag sale van zondag 25 november 2018 was een groot succes.

‘Het loopt als een tierelier’, vertelt organisator Marion Bootsma van Zonta. ‘We hebben al ruim 600 tassen verkocht. Er zijn vrouwen met 4 of 5 exemplaren de deur uitgegaan.’ De tassen, sommige van chique merken als Louis Vuitton, Prada en Michael Kors, vlogen de deur uit. Maar er zijn ook merkloze of tweedehands tassen te koop. De opbrengt gaat naar de telefoonlijn ‘Hear My Voice’, een hulplijn voor vrouwen die slachtoffer zijn van geweld. De verkoop is niet voor niets zondag; Het is de internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, een campagne georganiseerd door de Verenigde Naties.

Velen vrouwen hebben hun geliefde tas gedoneerd ten bate van Hear my Voice. Dit is een landelijke, gratis telefoonlijn waar slachtoffers van huiselijk geweld hun verhaal anoniem kunnen vertellen aan een lotgenote; iemand die hen begrijpt, die luistert en niet oordeelt omdat zij uit ervaring weet wat huiselijk geweld is.

Lees hier meerĀ  over ‘Hear my voice’.

Omroep West heeft er een mooi item over geschreven, lees het hier. Omroep West heeft er op het televisie kanaal ook aandacht aan besteed, bekijk het item hier.