Manifestatie Centrum Haarlem

UN Women vraagt wereldwijd aandacht voor ‘Violence against Women’ gedurende een 16 daagse campagne van 25 november t/m  10 december.

Over Orange the world
De kleur oranje staat centraal voor een hoopvolle toekomst, zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Met deze wereldwijde ‘Orange the World’ campagne wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen dit geweld.  Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen met fysiek of seksueel geweld in haar leven te maken.

In meer dan 90 landen worden markante gebouwen in het oranje licht gezet.  In 2017 waren dat o.a. Time Square, Empire State Building, het Christus beeld in Rio de Janeiro, de Brandenburger Tor in Berlijn, de Niagara-watervallen in Canada, de Tafelberg in Zuid-Afrika  en de Pyramides en sfinx in Caïro. In Nederland  werden het Vredespaleis, het EYE en de Erasmusbrug oranje verlicht.

Actie in Haarlem
Met medewerking van de gemeente Haarlem laat Zonta Kennemerland-Zuid de toren van de Grote of St-Bavokerk oranje verlichten.

Wanneer
Op zondag 25 november organiseert Zontaclub Kennemerland-Zuid een manifestatie op de Grote Markt in Haarlem, waar om 16.30 uur het eerste oranje licht wordt ontstoken. Start van de openingsprogramma is 16.00 uur. Wethouder mevrouw Meijs zal één van de sprekers zijn tijdens de opening.

Gedurende de 16 daagse campagne zal er in de Grote of St-Bavokerk informatie worden gegeven, oa. over hulpverlenende instanties. Van dinsdag t/m zaterdagen zullen tussen 14.00 en 16.00 vrijwilligers bij een informatiestand aanwezig zijn.