Dialoogtafel Maastricht

Een dialoogtafel onder leiding van Regeringscommissaris Mariëtte Hamer, over seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. Een dialoog over ons, over de manier waarop we met elkaar om willen gaan.
Wat kan wel en wat kan echt niet. Het blijkt vaak lastig. Alles mag op tafel: de impact, de dilemma’s, de twijfels, de angst, de weerstand, de lach en vooral de toekomst: Hoe komen we met elkaar tot omgangsvormen die passen bij een gelijkwaardige samenleving?

Op 15 september 2023 organiseert regeringscommissaris Mariëtte Hamer en haar team samen met Zonta Mergelland, Soroptimistclub Maastricht en Sharepower een dialoogtafel over seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. Een open en informeel gesprek onder leiding van Regeringscommissaris Mariëtte Hamer, met schrijver en columnist (o.a. De Limburger) Leon Verdonschot als tafelheer.
Alles mag op tafel!
Luistertip: Hamers podcastserie Alles op Tafel


Mariëtte Hamer is onafhankelijk regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld, en met het team van het regeringscommissariaat en maatschappelijke partners werkt zij aan het Nationaal Actieprogramma Aanpak seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld (NAP). Het NAP en het regeringscommissariaat hebben als doel om seksueel geweld te voorkomen, en een maatschappelijk gesprek te starten dat moet leiden tot cultuurverandering.


Praat jij ook mee?
Hamer en haar team hebben Zonta, UN Women en SoroptimistenUnie gevraagd om in het komende jaar een reeks dialoogtafels te organiseren op verschillende plekken in het land. Wil je weten wanneer er een dialoogtafel bij jou in de buurt georganiseerd wordt, mail ons dan: [email protected]