Zonta Walk: Haarlem

Zonta Walk Haarlem:

Een gezellig groot feest met 500 wandelaars & belangeloze inzet van 98 artiesten

De Zonta Walk Haarlem op zaterdag 13 april voorafgaand aan de aankomst van de praalwagens van het Bloemencorso, is een gezellig groot feest geworden. Bijna 500 deelnemers meldden zich voor de wandeling en 98 artiesten traden belangeloos op.

 “Wij organiseerden deze wandeling voor het eerst”aldus Sonja Schaper, voorzitter van Zonta Kennemerland Zuid. “We hadden bepaalde verwachtingen en deze zijn overtroffen. We zijn onder de indruk van de grote inzet en medewerking van artiesten, vrijwilligers, sponsoren en Haarlem Marketing en natuurlijk onze eigen leden! Samen hebben we een resultaat neergezet waar we trots op zijn. Trots op het feit dat we wandelaars meer hebben laten zien van Haarlem. Trots dat wij hen meerdere optredens konden bieden. Trots op de opbrengst voor het prachtige doel van Stichting Netwerkpro.”

Zaterdagavond ging om zeven uur de eerste groep wandelaars op pad vanaf het Prinsenhof. De andere groepen volgden steeds met ca 10 minuten tussenpauze.

Vermaak onderweg

De wandelaars liepen een fraaie route door de oude binnenstad waarbij ze verrast werden door 18 optredens. Van Marijke Kots en haar Toneel Genootschap Haarlem op het Prinsenhof tot de buikdanseres Raniya bij de Doelen. Van Franse chansons van Jean Zijta bij Museum Haarlem tot tropisch swingende muziek op het Simon de Vrieshof van DjaFya. Van de historische verhalen van Guy Rocourt langs het Spaarne tot de gedichten van onze Haarlemse stadsdichter Willemien Spook in het idyllische Proveniershofje. En nog veel meer. Alles eindigend op het Prinsenhof met een lichtshow en muziek van LightArts. Het viel allemaal uitstekend in de smaak.

Opbrengst voor goede doel

De opbrengst van het evenement wordt binnenkort bekend gemaakt op de website van Zonta Kennemerland Zuid. Het grootste deel van de opbrengsten gaat naar het project Help Haarlemse vrouwen uit de bijstand van Stichting Netwerkpro (zie voor meer informatie www.zontakennemerlandzuid.nl

Organisatie

De Zonta Walk Haarlem werd georganiseerd door Zonta Kennemerland Zuid.

Voor meer informatie: www.zontakennemerlandzuid.nl/zontawalkhaarlem.